Înregistrare manuscrise

Autentificare sau Înregistrare pentru a depune un manuscris.

Lista de verificare a pregătirii depunerii manuscrisului

Ca parte a procesului de depunere de manuscrise, autorii sunt obligați să verifice respectarea regulilor de înregistrare manuscrise, ținând cont de elementele următoare, în caz contrar trimiterile putând fi returnate autorilor care nu respectă aceste reguli.
  • Prezentul manuscris nu a fost publicat anterior, nici nu este trimis altei reviste spre examinare (sau o altă explicație a fost furnizată în Comentarii pentru editor).
  • Manuscrisul este fișier document în format OpenOffice, Microsoft Word, sau RTF.
  • Acolo unde a fost posibil, au fost furnizate adrese URL pentru referințe.
  • Textul este spațiat la un rând; folosește un font de 12 puncte;folosește font cursiv pentru sublinieri (sublinierile sunt acceptate doar pentru adresele URL); graficele, figurile și tabelele sunt amplasate în text, în mod exceptional sunt plasate la finalul lucrării.
  • Textul respectă cerințele stilistice și bibliografice prezentate în Ghidul autorului.

Ghid pentru autori

Toate materialele trimise Redacţiei trebuie să conţină un rezumat şi cuvinte cheie în limbile română, franceză şi engleză. În cazul materialelor scrise într o limbă străină, acestea vor fi publi-cate şi în limba română, traducerea fiind asigurată de autor sau, după caz, de către Redacţie.
Publicarea materialelor se va face în acord cu lista de abrevieri, cu normele şi uzanţele acre-ditate în materia publicaţiilor ştiinţifice.
Materialele se primesc prin e mail (la adresa periodice@universuljuridic.ro). Se vor specifica în mod obligatoriu numele, gradul didactic, profesia (judecător, procuror, avocat, notar public etc.), funcţia, instituţia la care se exercită profesia, adresa, codul numeric personal, contul bancar, coordo¬natele de telefon/fax/e mail, după caz. Numele colaboratorului va fi menţionat ca autor al articolului/comentariului.
În cazul în care Colegiul de redacţie decide publicarea articolului, această decizie va fi comu-nicată autorului într un termen rezonabil.
Conform Legii nr. 8/1996, acceptarea de către Colegiul de redacţie a materialelor trimise spre publicare semnifică încheierea valabilă a contractului de editare, în temeiul căruia autorul cesio-nează cu titlu exclusiv Editurii Universul Juridic dreptul de publicare, reproducere şi de difuzare a operelor sale, atât pe suport de hârtie, cât şi în format electronic (dreptul de înregistrare sau de fixare, prelucrare, editare, de lectură a acestora, pe orice fel de suporturi/dispozitive magnetice şi/sau electronice existente în prezent sau în viitor, prin stocarea permanentă ori temporară a acestora cu mijloace electronice, în bănci/baze de date, pe suporturi specifice, online sau offline, de imagine, de sunet sau de date, precum şi dreptul de multiplicare, difuzare şi comercializare a acestora, în orice modalitate), pe toată durata de existenţă a revistei, precum şi dreptul de a realiza opere derivate, de a le reproduce, difuza şi comercializa, prin publicarea articolelor, a rezumatelor acestora sau a unor extrase din acestea pe paginile de internet ale Editurii, reţelele de socializare/promovare, în bazele de date, softurile şi aplicaţiile Editurii şi în alte surse de informare (pagini de Internet, cărţi, ziare, reviste etc.). Drepturile de autor cedate vor putea fi exercitate atât în nume propriu sau în colaborare/parteneriat cu terţi, cât şi prin cesiune către un terţ, acordul autorului fiind exprimat prin trimiterea materialului şi acceptarea acestuia spre publicare de către Editură.
Drepturile patrimoniale de autor se vor plăti într un termen rezonabil, în limita bugetului disponibil.
Autorul este obligat să facă toate diligenţele spre a evita dubla publicare şi să aducă, totodată, la cunoştinţa Redacţiei faptul că articolul a fost acceptat pentru publicare într o altă revistă, precum şi acordul prealabil al editorului pentru un articol deja publicat într o publicaţie română sau străină.
Editura va înceta orice colaborare cu autorul care nu a informat o în legătură cu o altă publicare a articolului. Editura nu îşi asumă nicio răspundere pentru încălcarea de către colabo-ratori a drepturilor de autor dobândite de către terţe persoane asupra materialelor trimise spre publicare. În cazul în care se constată existenţa unui plagiat, Editura îşi rezervă dreptul de a acţiona pentru repararea daunelor materiale şi morale suferite, toate contractele de editare încheiate cu Editura Universul Juridic fiind reziliate de drept, fără punere în întârziere şi fără nicio altă formalitate prealabilă.

Articles

Section default policy

Declarație de confidențialitate

Numele și adresa de e-mail introduse pe acest site vor fi utilizate exclusiv în scopurile declarate ale acestui jurnal și nu vor fi puse la dispoziție pentru niciun alt scop unei alte părți.